Jutri novinarska konferenca ob 35-letnici izhajanja revije Mentor

Vabljeni vsi, ki vas zanima, kaj smo pri reviji Mentor počeli v prejšnjih 35. letih in kakšni so naši načrti za naprej.

MLADA LITERATURA DANES IN ZAKAJ JE 

LITERARNO MENTORSTVO TAKO POMEMBNO

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD)vabi v sredo, 12. 3. 2014, ob 11. uri, v Kult3000 na novinarsko konferenco ob 35 letnici izhajanja revije Mentor, ki smo jo ob tej priložnosti vsebinsko in likovno prenovili. Na novinarski konferenci se bomo spomnili začetkov revije Mentor, ki jo je zasnoval njen dolgoletni urednik, pisatelj Peter Božič, mnogih priznanih literatov, ki so svoje prve in morda še plahe misli objavljali prav v Mentorju, in začrtali njegovo prihodnost. Poleg tega bomo skušali orisati stanje mlade literature danes in pojasniti, zakaj je v današnjih časih, ko se zdi, da več ljudi piše kot bere in ko lahko slehernik zaradi novih medijev in kanalov komuniciranja objavi pravzaprav vse, kar želi, literarno mentorstvo tako pomembno.

Mentor je še vedno edina literarno-mentorska revija pri nas, kar med drugim pomeni, da dela mladih, še neuveljavljenih avtorjev obvezno pospremi uredniški komentar, JSKD pa s svojo razvejano literarno dejavnostjo najpomembnejša ustanova na področju literarnega mentorstva v Sloveniji.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali mag. Igor Teršar, direktor JSKD, Barbara Rigler, odgovorna urednica revije Mentor, Aljoša Harlamov, glavni urednik revije in nova likovna urednica Meta Wraber.


Vabljeni.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s