V torek začenjamo z Bralnimi znamenji!

Zelo sem vesel, malo pa tudi na trnih, ker v torek 17. 10. pričenjamo s serijo pogovorov o knjigah Cankarjeve založbe. Poimenovali smo jih Bralna znamenja, po eni naših zbirk, pa tudi zato, ker vas bodo dogodki opozarjali na tiste knjige iz našega programa, ki bi jih želeli izpostaviti in posebej pripočiti v branje.

Razen prvič, ko smo se bili prisiljeni prilagoditi frankfurtskemu knjižnemu sejmu, bodo dogodki potekali vsak drugi torek v mesecu v knjigarni Mladinske knjige na Trubarjevi v Ljubljani.

Za naše prvo srečanje smo izbrali knjigo Izgnanstvo turške pisateljice Çiler Ilhan. 1. Ker turški literaturi pri nas posvečamo premalo pozornosti, četudi si našo pozornost še kako zasluži. 2. Ker gre za pretresljivo knjigo, že skoraj pričevanje o nasilju v sodobni Turčiji, islamskem in Zahodnem svetu. Pričevanje, ki ga moramo slišati/brati, saj ravno nepozornost in nemoč poganjata tovrstna kolesja zla.

Ob knjigi se bomo torej pogovarjali o družinskem nasilju oziroma nasilju nad ženskami v islamskem svetu in na Zahodu; o kulturnih, družbenih in drugih vzrokih nasilja; o izgnanstvu kot notranjem občutju žrtev nasilja; o nasilju nad živalmi; seveda pa tudi o turški literaturi in knjigi/branju kot pričevanju in uporu nasilju …

Gostji bosta sociologinja dr. Milica Antić Gaber in prevajalka knjige Lili Potpara. Začnemo ob 18h. Zelo bom vesel vaše družbe. Tokrat in vsakič.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s