Kolumni v julijskem nedeljskem Večeru

Tudi julij je švrknil mimo, ne da bi moj blog to zaznal. Izšlo pa se je nalašč tako, da sta v juliju prišli na vrsto kar dve kolumni v nedeljski izdaji časopisa Večer.

V prvi, z dne 1. julija, sem pisal o dopustu:

Ne, ne in ne. Ničesar nočem slišati o tem, kako ste vstali ob dveh zjutraj, tako rekoč sredi noči, da bi ob štirih zjutraj uro in pol čakali na meji, potem pa na poti padli še v tri kolone. Prvič pred tunelom. Drugič zaradi prometne nesreče, ki jo je zagrešil nek Janez s težko nogo, ki je samo za sekundo umaknil oči s ceste in se obrnil nazaj, da je starejšemu Tianu zabičal, naj svojo tablico za božjo voljo deli še z mlajšo Sio, da bo konec tega vreščanja, pa čeprav vsi vejo, da si je sama kriva, ker ji je Tian prejšnji večer trikrat lepo povedal, da naj si da svojo polnit, ker ji on ne bo posodil, ko ji bo na pol poti mrknila. Tretjič, neizogibno, pred trajektom.

V drugi, z dne 29. julija, sem pisal o gospe (Norma Bale pa o gospodu):

Ko pomislim na »gospo«, pomislim na ljubljansko ostarelo damo. Tisto, ki gre našminkana in napudrana in z lisico okrog vratu in v krznenem plašču tudi samo do špecerije na vogalu. Sredi maja. Pa z ogrlico iz biserov, lično torbico, ki je ravno toliko velika, da spravi vanjo denarnico in samo to, in s popolno trajno, ki je tako zraščena z njo, da ima človek občutek, da se je z njo že rodila. Ki se dobi s prijateljico Beti na kavi v lokalu, ki je ravno na pol poti med njunima stanovanjema. Sedita v krilih čez kolena in v hlačnih nogavicah kožne barve, z nogami vzorno poravnanimi in tesno skupaj, kakor da bi se lahko kaj videlo, kakor bi kdo hotel kaj videti, ter klepetata o tem, kakšen narastek je imela Magda zadnjič v gledališču in kako je Amalija šele po smrti njenega dragega Alberta ugotovila, da je zapravil vse njune prihranke na ruleti.

Hvala, če ste brali.

Medtem je danes zunaj že nova kolumna, o kateri več v eni od naslednjih objav. Obljubim.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s