ZAČEL SE JE 33. SLOVENSKI KNJIŽNI SEJEM

Nikakor mi ne uspe ažurno opozarjati na dogodke, pri katerih sodelujem, tudi zato – KER JIH JE CEL KUP! Danes je namreč svoja vrata odprl že 33. Slovenski knjižni sejem, pri katerem že drugo leto aktivno sodelujem na več frontah. Pa pojdimo lepo po vrsti.

Kot moderator:

DANES, V SREDO 22. NOVEMBRA OB 16H se bomo na DEBATNI KAVARNI z Nino Kožar, ustanoviteljico Knjigobežnic, in prevajalko in pisateljico Jedrt Lapuh Maležič v organizaciji Cankarjeve založbe pogovarjali o slovenskem knjigi in pisatelju na spletu – o promociji knjig in (samo)promociji avtorjev na družabnih omrežjih. Naslov dogodka je #knjiga. Več o dogodku tukaj.

JUTRI, V ČETRTEK 23. NOVEMBRA OB 20H v KLUBU CANKARJEVEGA DOMA praznujemo izid 100. knjige iz zbirke MODERNI KLASIKI Cankarjeve založbe. Tam bomo uredniki, prevajalci, pisci spremnih besed, sodelavci, bralci – če imate zbirko radi (in kdo je nima?), se nam pridružite. Za glasbo in pijačo bo poskrbljeno! Več o dogodku tukaj.

V PETEK 24. NOVEMBRA OB 18H bosta na DEBATNI KAVARNI z naslovom Resnica med zgodovino in literaturo v organizaciji ZALOŽBE GOGA moja gosta pisatelj Vinko Möderndorfer in zgodovinar Božo Repe, s katerima se bom pogovarjal o tem, kaj je res in kaj izmišljeno – ali je bolj res tisto, kar je res, ali tisto, kar je izmišljeno, ob Möderndorferjevem veličastnem romanu Druga preteklost, ki je ravnokar izšel. Več o dogodku tukaj.

V SOBOTO 25. NOVEMBRA OB 17H bo moj gost na PISATELJSKEM ODRU letošnji dobitnik Prešernove nagrade za prevajalski opus, mojster Aleš Berger. Z njim se bova na dogodku z naslovom Vaje v resnici pogovarjala pravzaprav o čisto vsem. Več o dogodku tukaj.

V NEDELJO 26. NOVEMBRA OB 11H pa bodo moji gostje na DEBATNI KAVARNI z naslovom Obrazi sveta v Modernih klasikih v organizaciji Cankarjeve založbe urednika Modernih klasikov Andrej Blatnik in Zdravko Duša ter prevajalec Iztok Ilc. Tam boste lahko zvedeli vse o zbirki Moderni klasiki, njenem nastanku, izbiri avtorjev it. itd. Več o dogodku tukaj.

 

Kot gost:

JUTRI 23. NOVEMBRA OB 10H v dvorani Lili Novy na pogovoru v okviru DELAVNICE z naslovom Ti si čist normalen – od hip-hopa do grafitov, kjer bom govoril o knjigi Ti si čist normalen. Več o dogodku tukaj.

V SOBOTO 25. NOVEMBRA OB 19H v sklopu dogodkov Najs(t): Branje za boljše stanje gostujem na pogovoru z naslovom Vse resničnosti literarnih žanrov. Zraven mene sta gosta še pripovedovalka Špela Frlic in pisatelj Dino Bauk, povezuje Nika Kovač, organizira Mladinska knjiga. Sam bom govoril predvsem o zbirki reperskih besedil Ti si čist normalen. Več o dogodku tukaj.

V NEDELJO 26. NOVEMBRA OB 10H na DEBATNI KAVARNI sodelujem v pogovoru z naslovom Slepota, tukaj in zdaj. Skupaj s publicistko Nadino Štefančič se bova z Zdravkom Dušo pogovarjala o knjigi in seriji Deklina zgodba Margaret Atwood ter o romanu in filmu Ostanki dneva letošnjega nobelovca Kazua Ishigura. V organizaciji Mladinske knjige.

 

Vljudno vabljeni na vse dogodke, na stojnico Cankarjeve založbe, na stojnico Založbe Goga in JSKD – revije Mentor ter sploh vljudno vabljeni na knjižni sejem, med knjige in bralce. Več o programu 33. Slovenskega knjižnega sejma pa tukaj.

 

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s