Danes o romanu Primer Meursault, jutri o Heloizi

Danes vodim, jutri bom voden. Dva izredno zanimiva dogodka, izjemni sogovorniki in dve odlični knjigi, ki imata marsikaj skupnega:

Danes, 16. maja ob 18h, se na Vodnikovi domačiji pogovarjam s prevajalko Katjo Zakrajšek o briljantnem romanu Primer Meursault alžirskega pisatelja Kamela Daouda (knjigo je prevedla Katja Šaponjić, izšla je v zbirki Roman Mladinske knjige v uredništvu Andreja Ilca). Dogodek ima naslov Če ima človek ime, ga je težje ubiti; enako kot članek Aleksandre Gačić na Airbeletrini, ki ga priporočam v branje. Pogovor poteka v okviru 6. mednarodne konference Dan Afrike: celoten spremljevalni program je sicer na voljo tukaj.

Jutri, 17. maja ob 18h, pa bom gost na zadnjih letošnjih Knjižnih peripetijah z Damjanom, skupaj z ustanoviteljico vseslovenskega gibanja Knjigobežnice Nino Kožar in sourednico spletnega portala Dobreknjige.si Polonco Kavčič. Pogovor bo torej vodil Damjan Zorc (spremljate ga lahko na izjemno priljubljenem blogu Peripetije); tekel pa bo o še enem izjemnem delu, to je roman makedonskega pisatelja Goceja Smilevskega: Heloiza: Vrnitev besed, (roman je prevedla Sonja Dolžan, izšel je pri Cankarjevi založbi v uredništvu Andreja Blatnika), pa tudi o t.i. poletnem branju.

Na nobenem od dogodkov ni vstopnine, pridite samo radovedni in pripravljeni na hudi debati! Se vidimo!

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s