V Večeru o jadranju

V redni mesečni kolumnistični rubriki Ona/On nedeljske izdaje časopisa Večer sva z Normo Bale tokrat (to je 26. junija) pisala o jadranju. Ker o tem nimam pojma, sem se lotil “metaforičnega jadranja”.

Odlomek:

To je jadranje, ki te lahko mimogrede potisne pod gladino, medtem ko te lahko navdušeni jadralec uporablja kot rešilni jopič zase. Kar vidim včasih, kako nekateri kolegi prežijo iz svojih lukenj na to, kaj bodo o neki knjigi ali filmu ali čemerkoli povedali najprej vsi drugi, potem pa se po bitki bodisi namažejo z bojnimi barvami in izstrelijo nekaj puščic v truplo na tleh bodisi stečejo na čelo zmagoslavne povorke in skušajo svojo zamudo skriti s tem, da s hvalnicami preglasijo druge. Na varnem v skupini pa se hitro začnejo ozirati okrog, da vidijo, če kdo manjka, da usmerijo pozornost množice še nanj. Saj veste, kako to gre. Na vasi pes nikoli ne laja sam, hitro se mu pridružijo še ostali, in s psom, ki sredi tega ostane tiho, mora biti nekaj narobe. Tudi tovrstno jadranje bi lahko bilo olimpijski šport.

Ker tole objavljam dokaj pozno, težko vabim k nakupu. Zato pa opozarjam, da bo naslednja kolumna na vrsti 31. julija. Do takrat!

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s