Huda pokušnja! S04E04: In delamo vino

Vznemirjen sem, priznam. Izpolnila se mi je velika želja in obeta se nam nadhuda Huda pokušnja! Ne verjamete? Pridite pogledat. Če nič drugega, dobite za svoj trud nekaj brezplačnih (in neobdavčenih) kozarcev dobrega vina, pa še kako pesem ali dve povrhu. To pa že več ni tako malo, kaj?

Na drugi letošnji Hudi pokušnji! bosta z nami pesnica Katja Perat in vinar Robert Greif iz vinske kleti Vina Greif. 

 

Katja Perat

Rojena 1988, diplomantka filozofije in primerjalne književnosti in doktorandka na Filozofski fakulteti, je s pesniškima zbirkama Najboljši so padli (2011), ki je bila izbrana za najboljši literarni prvenec, in Davek na dodano vrednost (2014) ter z recenzijami knjig, ki jih piše za AirBeletrino in Poglede, postala prepoznaven glas mlade generacije književnikov. V pesmih kritično obravnava slovensko literarno srenjo, usodo poezije in umetnosti in tudi družbene pojave. Njene pesmi iz prve zbirke so uvrščene v antologijo slovenske poezije 75 pesmi od Dekleve do Peratove. Leta 2012 je bila gostja festivala Dnevi poezije in vina.

 

Robert Greif, Vina Greif

Kaj zna in zmore nekdo, ki je tako rekoč novopečeni vinogradnik? Se podreja tradiciji, ga ta  zavezuje, navdihuje, ali morda išče nove, drugačne korake v pester svet vina, neobremenjen s preteklostjo in optimistično ter novotarsko zazrt v prihodnost? To nam bo na februarski Hudi pokušnji! skušal razkriti Robert Greif, ki v duetu s sinom Andražem gospodari na šestih hektarjih vinogradov na pohorskih obronkih, natančneje na južnih in jugozahodnih legah Frama. Prvi letnik za prodajo je bil 2011, začeli so s skromnim hektarjem vinograda, zdaj so pri šestih, želijo si jih še enkrat toliko. Da bodo stvar zgrabili resno, ni dvoma. Nomen est omen, greifen v nemščini pomeni zgrabiti, seči po čem. V tem duhu boste, spoštovane obiskovalke in obiskovalci, tisti večer lahko segli po sauvignonu, renskem rizlingu oba 2015 in klasično pridelani penini iz sauvignona 2013.   

 

Večer bova povezovala, kot zmeraj, jaz in vinski publicist Jože Rozman.

Kraj: Dom kulture Muzikafe, Vrazov trg 1, Ptuj

Datum: 24. februar 2016 ob 19h

Soprireditelji: Zavod Itadakimasu Ptuj, Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Muzikafe Ptuj, www.thethirdwine.com

Vabljeni.

Vstop prost.

Več informacij o večeru fb/Zavod Itadakimasu.

 

 

 

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s