Na Dnevih poezije in vina danes in jutri

V sredo so se, kot gotovo veste, začeli Dnevi poezije in vina. Na Ptuju, pred Muzikafejem, le z rahlo drugače obrnjenim odrom kot v zadnjih letih. Ker je to vsako leto tudi priložnost, ko se najdemo in malo podružimo, sporočam, da imam letos žal še neke druge obveznosti, zato mi jih ne bo uspelo užiti v vsej njihovi veličini, zagotovo pa me najdete na spodaj navedenih dogodkih in na večini večernih branj (sicer pa spremljajte družabna omrežja, pa me boste hitro locirali). Če imate sami čas in ste žejni dobre poezije in dobrega vina, pa vsekakor vabljeni na Ptuj tudi brez mene oziroma pridite v mesto, če ste itak s Ptuja ali bližine.

Skratka, letos sodelujem pri štirih dogodkih:

DANES, V PETEK 28. AVGUSTA OB 14H (čez slabe tri ure):

moderiram Zasebno branje z italijansko pesnico Monico Pavani. Naša gostiteljica bo Verena Berlič, dobimo pa se ob 13.45 pred Muzikafejem.

JUTRI, V SOBOTO 29. AVGUSTA

OB 11H vodim pogovor s častno gostjo festivala, ameriško pesnico C.D. Wright. Dogodek se bo odvil v Ptujski kleti. Pogovarjala se bova zlasti o njeni pesniški zbirki oziroma izboru iz njenih zbirk z naslovom Skritost, ki ga je ob tej priložnosti izdala založba Beletrina in za katerega sem prispeval tudi spremno besedo.

OB 15H pa kot glavni urednik revije vodim tudi MENTORJEVO PESNIŠKO BRANJE, ki bo letos nekaj posebnega, saj smo k sodelovanju povabili ptujske mlade oziroma manj uveljavljene pesnike. Svojo poezijo bodo brali Neven Borak, Sergej Harlamov, Bruno Marinič, Carina Petrič in Aljaž Selinšek. Če nas pridete poslušat, boste lahko domov odnesli tudi kakšno številko Mentorja.

OB 20.30 pa bo pred (?) finalnim velikim pesniškim branjem tudi razglasitev najboljših verzov natečaja Oddih v verzih, kjer v žiriji sedimo člani uredniškega odbora AirBeletrine: Manca G. Renko, glavna urednica; A.H., Matjaž Juren – Zaza ter Katja Perat.

Celoten program pa si lahko pogledate tukaj.

Vabljeni!

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s