Jutri zadnja Huda pokušnja za to sezono!

Vem, vem, za to sezono sem se že poslovil od vas, toda stvari so se malo obrnile in jutri se bom lahko poslovil od vas še v živo. In to v kakšni družbi! Zadnja Huda pokušnja! te sezone bo pokala od hudega.

Z nami bosta namreč odvetnik in avtor uspešnega prvenca Dino Bauk ter Simon Druzovič iz Vinarstva Druzovič.

Dino Bauk je odvetnik in kolumnist tednika Mladina. Ljubljančan, ki je odraščal med bloki Bratovševe ploščadi in obiskoval Gimnazijo Poljane, je po diplomi svojo poklicno pot začel na Ministrstvu za šolstvo, leta 2004 pa prestopil v odvetniške vrste. Do sedaj je objavil nekaj kratkih zgodb, Konec. Znova pa je njegov romaneskni prvenec.

Roman Konec. Znova se vrača v obdobje poznih osemdesetih in začetek devetdesetih let, ki ga prikazuje v retrospektivi zagrenjenega birokrata Petra, skorumpiranega menedžerja Gorana in večno bežeče Američanke Mary. Spomini na leta, ko so jih bolj kot tedanja nemirna politična situacija zanimali njihov bend, glasba in predvsem ljubezen, se prepletejo ob Denisu, ki je bil iz njihovih življenj v Ljubljani vržen v balkansko vojno vihro. Občutek umanjkanja smiselnega zaključka njihove skupne zgodbe pa jih zasleduje in sili, da se vračajo k iskanju drugačnega konca. Znova.

Aromatični SiSi Vinarstva Druzovič.
Paradirali bodo namreč sami aromatiki: traminec, rumeni muškat, renski rizling, vsi zadnjga letnika in vsi suhi. Kar je redkost na Štajerskem, saj so običjno vina teh sort slajša. Ampak Simon Druzovič, ki bo tokrat naš vinski gost, iz Drbetincev, iz jugozahodnega obrobja Slovenskih goric, se je odločil za drznejšo pot, kakršne cenimo in spoštujemo na Hudih pokušnjah! Tako sladkor nič ne prikriva in zavaja, vina so do kraja razgaljena in morebitne pomanjkljivosti bolj očitne. Ampak teh verjetno ne bomo našli, saj mojster ve, kako streči tem stvarem: skromni pridelki, zdravo in zrelo grozdje. Sliši se preprosto, a v resnici ni tako enostavno. Nam bo Simon razložil, kako to gre, pa tudi to, od kje oni drugi Si v njegovi blagovni znamki SiSi. Prvega si že znamo razložiti, od Simon pač, kaj pa drugi Si?

Večer bosta povezovala, kot zmeraj, literarni kritik, novinar in pisatelj Aljoša Harlamov in vinski publicist Jože Rozman.

Kraj: Dom kulture Muzikafe, Vrazov trg 1, Ptuj

Datum: 27. maj 2015 ob 19h

Soprireditelji: Zavod Itadakimasu Ptuj, Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Muzikafe Ptuj, www.thethirdwine.com

Vabljeni.

Vstop prost.

Več informacij o večeru fb/Zavod Itadakimasu.

P.S.

Fotografija steklenic na naslovnici je sneta s Facebook objave Staše Cafuta Trček, prekrasne šefice podjetja thethirdwine.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s