Danes v Književnih listih

V današnjih Delovih Književnih listih je tudi moja kritika romana Kokoška in ptiči Vesne Lemaić. Vabljeni k branju.

Kratek odlomek:

Kokoška in ptiči je tretja knjiga Vesne Lemaić, po kratkoproznem prvencu Popularne zgodbe (2008) in romanu Odlagališče (2010). Če se mi je zdela prva s strani literarne kritike večkrat prehvaljena, druga pa izrazito podcenjena, imam občutek, da se s tretjo dogaja nekako oboje istočasno. Najbrž je to v precejšnji meri pripisati hibridni naravi njenega najnovejšega romana. Ta med dvema platnicama združuje politično, družbeno oziroma kolektivno zgodbo, na nekaterih mestih izpisano skorajda v nekakšni žurnalistični, poročevalski maniri, temelječi na avtobiografski izkušnji; ter intimno, ljubezensko oziroma družinsko zgodbo, ki ne ostaja v ozadju, ampak se prepleta z osrednjo na zanimive in morda presenetljive načine.

2 Comments

  1. še eno pis(un)anje, ki razkriva splošno nizek nivo slovenske literarne kritike. žalostno tudi za Delo, da objavlja take poceni zvarke ocenjevanja knjig od 1 do 5 ali bolje, ali 1 ali 5.

    Všeč mi je

    1. Hvala za komentar. Žal mi je, če tako misliš. Res je, da je prostor v Delovih recenzijah zelo omejen, kar onemogoča neko pravo razpravo. Pa vseeno stojim za svojim tekstom in mnenjem.

      Všeč mi je

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s