Otroška in mladinska književnost ter odrasli

Revija Mentor ta četrtek 21. maja ob 13h v ptujski Knjižnici Ivana Potrča organizira srečanje na temo Otroška in mladinska književnost ter odrasli. Ob tej priložnosti bo izšla tudi druga letošnja številka revije, ki bo v veliki meri posvečena tej temi in v kateri objavljamo prispevke, ki jih bodo na Ptuju predstavili povabljeni gostje.

Na kratkem simpoziju in okrogli mizi bomo skušali odgovoriti na številna zanimiva in pereča vprašanja položaja otroške in mladinske književnosti, posebno v povezavi z odraslimi (bralci): Ali res otroško oziroma mladinsko književnost berejo samo otroci in mladi? Kakšne so razlike med literaturo za odrasle in otroke? Kako pomembna je otroška književnost za usvajanje branja in vzgojo ljubezni do knjig? ipd.

Svoje poglede bodo predstavili in soočili profesorica mladinske književnosti dr. Dragica Haramija, literarna kritičarka in sodelavka Mentorja Larisa Javernik (ki bo z nami s pomočjo videa), pravljičarka, pisateljica in knjižničarka Vesna Radovanovič, pisateljica in avtorica večkrat nagrajenega romana Ime mi je Damijan Suzana Tratnik, likovni urednik za otroški in mladinski program pri Mladinski knjigi Pavle Učakar, knjižničarka in pravljičarka Liljana Klemenčič. Pogovor bo vodil glavni urednik revije Mentor Aljoša Harlamov.
Tematsko srečanje, simpozij in okrogla miza so posvečani 60-letnici Mladinskega oddelka ptujske knjižnice, zato bo Melita Zmazek uvodoma predstavila zgodovino Mladinskega oddelka. Na isti dan pa so otroci vabljeni na branje s pravljičarko in avtorico Vesno Radovanovič v pravljično sobico ob 9. uri.

Vljudno vabljeni!

Mentor 2 (2015) VABILO

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s