V novi Grazii o “pravih” in “virtualnih” odnosih

Od prejšnjega tedna je zunaj nova, majska številka revije Grazia. V njej pišem o eni temi, ki mi že dolgo ni dala miru, in sicer o tem, ali virtualna komunikacija res uničuje pristne medčloveške odnose.

Odlomek:

Zdi se mi, da se otroci, ki rasejo s sodobnimi mediji, veliko bolje zavedajo, da »prijatelji« na Facebooku niso pravi prijatelji, kot se tega zavedajo kritiki družabnih omrežij. Trditi, da so sodobni odnosi že po logiki bolj površinski od nekdanjih, je pač nekoliko preuranjeno apokaliptično. Če že kaj, potem smo si znance danes večinoma omejili na virtualne stike, kar pomeni, da več kvalitetnega časa namenjamo tistemu ožjemu krogu, trem, štirim ljudem, ki so naši resnični prijatelji, ki jim zaupamo tudi tisto vsakdanjo, nelepo, celo bedno stran naše osebnosti, ki je ni mogoče najti na Facebooku, Instagramu ali Twitterju.

P.S.

Vem, da že dolgo obljubljam, a tokrat res: Poleti, ko bo večina velikih projektov za mano, se bom počasi lotil objavljanja starih člankov v celoti; tako da vam bodo prosto dostopni in povsod dosegljivi. Hvala za potrpljenje.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s