Fotke z Dnevov poezije in vina + še en dogodek

VABILO: Kintija ljubim te
Vabilo

V prejšnji objavi sem žal pozabil omeniti še en dogodek, pri katerem sodelujem. Namreč, uredništvo AirBeletrine je opravilo žirantsko delo za natečaj, ki ga je razpisal Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, za najboljšo pesem na temo ljubezni in vina, postavljeno v antični čas. Zmagovalca oziroma najboljše tri bo 3/4 uredništva razglasilo danes na dogodku, poetično poimenovanem Kintija, ljubim te, na katerem boste lahko prisluhnili interpretaciji pesmi igrauca Matjaža Jurena – Zaze (!), pa Svetlani Slapšak, doktorici antičnih študij, ki bo predstavila branje in pisanje v antiki. V slednjem se boste lahko preizkusili tudi sami; dovolj pa bo tudi vina  …

Še kaj več o dogodku na tej povezavi oziroma na plakatu desno. Odvil pa se bo danes 29. avgusta na Ptujskem gradu ob 18h. Povezovala ga bo Aleksandra Nestorović, kustodinja arheološkega oddelka PMPO.

POZOR: V Muzikafeju lahko še vedno dvignete AirBeletrinino čitanko s predstavitvami glavnih gostov festivala in natisnjeno lestvico 10 vinskih! Če želite nekaj lepega za spomin.

Zdaj pa še nekaj fotk za tiste, ki še kolebate, ali bi prišli na Ptuj takoj ali malo potem.

Avtorica fotografij je seveda Maja Metličar.

 

 

 

 

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s