Dnevi poezije in vina 2014

Tudi letos bom soustvarjal Dneve poezije in vina na Ptuju, s katerimi se od nas počasi poslavlja poletje, kakršnokoli je že bilo.

Najprej kot moderator. V veliko veselje in hudičevo grozo mi je, da bom vodil bom pogovor z eno častnih gostij festivala, z legendarno Svetlano Makarovič. Pri Beletrini so pravkar izdali njeno novo pesniško knjigo z naslovom Zeliščarka, sicer pa si lahko imeniten intervju z njo še zmeraj preberete na AirBeletrini. Dogodek bo že jutri 27. avgusta, in sicer ob 18h v prekrasni Knjižnici Ivana Potrča, kjer bo na pogled na voljo tudi razstava knjig in ilustracij.

Nič manj vesel pa nisem niti pogovora z italijansko mlado pesnico Saro Ventroni. Več o njej, predvsem pa njene pesmi, si lahko preberete na Stihoteki. Pogovor bo potekal v sklopu Zasebnih branj, zato je potrebna predhodna prijava. Vsekakor pa, četudi ne boste prijavljeni, lahko na dan dogodka pridete na zbirno mesto pogledat, če je slučajno še kaj prostora! Ker običajno potem vseeno je. Dogodek bo v četrtek 28. avgusta ob 16h v Termah Ptuj. Dobimo se pred Muzikafejem 15 minut prej!

V soboto od 13h do 15h pa bo potekal tudi že tradicionalni Prosti trg oziroma Odprto branje, kjer lahko ob predhodni prijavi svoje pesmi predstavite tudi vi. Dogodek bo, kot vedno, vodil Boštjan Gorenc – Pižama, vse potrebne informacije pa najdete tukaj. Kot glavni urednik revije Mentor, ki dogodek soorganizira, ga bom odprl s kratko predstavitvijo revije in njenega dela.

In nenazadnje, ne pozabite spremljati AirBeletrine, kjer vam bomo vsak dan v branje ponudili kak kratek utrinek s Festivala; naš strokovnjak za internetse Matjaž Juren – Zaza pa obljublja, da bo poskrbel tudi za divjo aktivnost na naših socialnih omrežljih. Hešteg še neznan. Stay tuned.

Popoln program, poln raznovrstnih zanimivih dogodkov, med drugim tudi poletno medsezono Hudih pokušenj!, najdete tukaj.

Skratka, pridite se v naslednjih dneh socializirat na Ptuj – ob vinu in poeziji!

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s