V sredo zadnja Huda Pokušnja! letos

V sredo bo torej zadnja Huda pokušnja! v letošnji sezoni in poslovili se bomo s pokom. Gosta bosta namreč domačin David Bedrač s še povsem svežo zbirko pesmi in skoraj domačin, vinar Milan Hlebec s Koga. Tega ne smete zamuditi!

Več pa spodaj v vabilu:

 

David Bedrač (1978) je pesnik, profesor slovenščine, literarni mentor, Ptujčan. Objavil je pet pesniških zbirk za odrasle in dve za otroke ter priročnik o pesnjenju. Piše tudi literarno kritiko in članke s področja literature in kulture. Vodi literarne delavnice in je mentor številnim, danes uveljavljenim mladim avtorjem po vsej Sloveniji. Vpisan je na doktorski študij s področja sodobne slovenske književnosti.

David Bedrač: Tvoj nakupovalni vozičekKozmos, ki ga izmerja pesniška zbirka Tvoj nakupovalni voziček, ima prepoznavno podobo, od zunaj je zamejen, navznoter pa neizčrpen. V ospredje postavlja posebno govorico trgovin in velikih trgovskih središč, teh (ne)prostorov moderne samote, ki pod pretvezo svobode še povečujejo ujetost in nemoč. Napetost, ki jo ustvarja kontrast med velikimi prostori in majhnimi človeškimi telesi, med vsemogočnostjo kapitala in malovrednostjo življenja, se nazadnje izrazi v podobi izgubljenega subjekta – tesnobnega, depresivnega in histerično-impulzivnega. Kar mu v vsem preostane, je odmik v nadrealne svetove, v difuzijski jezikovni kod, ki poteka v vse smeri: med njim in vrečkami, med vrečkami in policami, med policami in izdelki. To je zbirka, ki z ostrino reže v probleme potrošniške družbe in ob tem mimogrede dregne v politično, družbeno in še mnoge druge sfere.
Vse ljubezni Milana Hlebca starejšega

vinarstvo Hlebec, KogKdo še ni slišal za znameniti Kog na obronku ljutomersko-ormoških goric, kjer so po grebenih ena za drugo raztresene vinogradniške domačije, pod katerimi se navzdol proti jugu spuščajo vinogradi in v zahajajočem soncu žarijo vitki topoli, jeseni pa klopotci naznanjajo, da zlato rumeno grozdje čaka na vestne roke trgačev! Te vinorodne lege so tuji izvedenci uvrstili med ene najboljših ne le pri nas, ampak v svetu. Kaj si torej lahko obetamo od njih? In od šipona, ki je tu kot doma? Pa od renskega rizlinga, ki se kraljevsko počuti samo na najbolj imenitnih strminah? Vse to nam bo povedal Milan Hlebec st. s Turistične kmetije Hlebec na Kogu na tokratni Hudi pokušnji. Umirjen, prijazen, topel človek, malce bohemskega videza, podpornik slikarstva, nam bo najprej razkril, kaj je njegov Amore. Seveda gre za vino, to že lahko povemo, več ne. Ampak mož ima gotovo še kako drugo ljubezen in morda nas doleti celo kako presenečenje.
Večer bosta povezovala literarni kritik, novinar in pisatelj Aljoša Harlamov in vinski publicist Jože Rozman.

Kje: Dom kulture Muzikafe, Vrazov trg 1, Ptuj

Kdaj: 28. maj 2014, ob 19. uri.

Soprireditelji: Zavod Itadakimasu Ptuj, Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Muzikafe Ptuj, The Third Wine, Turistična kmetija Hlebec.
Vabljeni!

Vstop prost.

Več informacij o večeru na www.creativeptuj.si; fb/Zavod Itadakimasu.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s