Jutri predstavitev knjige “Obešanje zmajeve glave” Petra Zupanca

Vabljeni na jutrišnjo predstavitev knjige Obešanje zmajeve glave: 21 impresij s Kitajske Petra Zupanca, rednega Mentorjevega potopisca.

Na straneh Društva slovensko-kitajskega prijateljstva lahko za pokušnjo preberete kak njegov blogerski zapis. Se vidimo!

Sicer pa je Maja Metličar, bodoča sinologinja, o njej za zadnjo številko Mentorja napisala med drugim tole:

Kitajska v Obešanju zmajeve glave je Kitajska mnogih obrazov in podob. Zupanc o njej piše tako, da jo boste doživeli z vsemi čuti. Naleteli boste na opise kitajskih arhitekturnih posebnosti (od vhodnih vrat do vaških stranišč), pripovedi o neverjetni prijaznosti in gostoljubnosti popolnih neznancev, ki te povabijo na kosilo in ti ponudijo posteljo, še preden izvejo tvoje ime, prikaze različnih obilnih pojedin, izvedeli boste, kako narediti oljni čaj, lokalno posebnost manjšine Miao … Knjiga je prijetno, pa tudi presenetljivo branje za vse, ki Kitajsko že poznajo, za tiste, ki si jo šele želijo spoznati, četudi samo preko besed (sicer je v knjigi tudi peščica avtorjevih fotografij) – a vsekakor brez medijskih in kulturnih stereotipov –, pa odličen začetek.

 

Več informacij:

Vabilo - Zupanc 2

 

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s