Mentor, letnik 35, številka 1

Zunaj je nova številka revije Mentor, 1. številka jubilejnega 35. letnika. Prva številka, ki sva jo v celoti načrtovala in izpeljala mag. Barbara Rigler kot nova odgovorna in jaz kot nov glavni urednik. Prenovljeno likovno podobo je naredila Meta Wraber. Mislim, da smo opravili dobro delo, nekaj stvari pa bomo še razvijali in popravljali v nadaljevanju. (Tudi spletna stran se vrne, brez skrbi; lahko pa nas že sedaj poiščete na Facebooku.) Zvesti bralci revije, vabljeni k predlogom in komentarjem.

Sam sem za številko pripravil tudi intervju z bivšo glavno in odgovorno urednico revije, dobitnico letošnje zlate plakete JSKD za življenjsko delo ter mojo mentorico in učiteljico Dragico Vesković; poleg tega pa še zapis o novi zbirki založbe Modrijan, imenovani Svila. Sicer pa spodaj prilagam skenirano kazalo, kjer si lahko sami pogledate, kaj vse prinaša bogata vsebina najnovejše številke.

Največja zahvala gre seveda vsem sodelavcem, ki revijo pridno ustvarjajo in razvijajo. Hvala!

Vedno pa iščemo tudi nove, mlade zagnane sile in kvalitetne literarne prispevke, predvsem neuveljavljenih avtorjev. Javite se!

 

Kazalo 1
Kazalo 1
Kazalo 2
Kazalo 2

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s