Premierno na LUD Literaturi, nova Grazia in ne pozabite na bob leta!

Te dni sem se celo malo izogibal računalniku, zato sem si nabral nekaj zamude. Čez praznike bi rad vsaj malo uredil še svojo pisateljsko (mračno?) polovico bloga, ki je zaenkrat dokaj prazna; potem bi lahko šel v novo leto s povsem novimi projekti in počasi mirne duše objavljal vse tisto, kar sem spisal v 2013. In tega niti ni tako malo – za tiste, ki slučajno niste opazili v desnem zgornjem kotu je podstran bibliografija, kjer je skoraj dokončen in zgledno urejen seznam vseh mojih objav in še kaj.

Ampak dajmo najprej obračunat s še svežimi objavami:

1. V toMilan Kleč: Ura resnicerek je bila na portalu ludliteratura.si objavljena moja kritika romana Ura resnice Milana Kleča. Hvala Andreju Hočevarju za povabilo k pisanju. Pa dajmo še odlomek:

Obstaja cel kup razlogov, zakaj boste v mestu težko naleteli na koga, ki je prebral celoten Klečev opus. Prvi je ta, da je človek, ki bi se lotil te avanture, bolj malo v mestu. Svojega stanovanja pač ne more zapustiti, saj je vsakič, ko odloži Klečev zadnji roman, zunaj že njegov nov zadnji roman. Milan Kleč je za slovensko prozo to, kar je Tomaž Šalamun za poezijo. V Sloveniji je preprosto še premalo založb, da bi ju lahko sprotno servisirale.

 

 

Grazia (januar 2014)2. Izšla je nova Grazia, že januarska (2014!). Moja kolumna tokrat govori o novoletnih zaobljubah.

Vsako leto, ko z dramatičnim metanjem denarja skozi okno in v zrak menjamo koledarje, si na svetu milijone ljudi priseže, da z naslednjim dnem začnejo povsem znova. No, mogoče ne ravno takoj naslednji dan. Najprej je pač treba prespati mačka, to se razume. Ampak dan pozneje pa gotovo. Povsem znova in povsem drugače. Ne bodo zamenjali samo koledarja, ampak tudi sami sebe – za svojo boljšo, idealnejšo, posodobljeno različico.

 

 

3. Še vedno lahko tudi glasujete za moj citat, da prejme laskavi naziv Bob leta 2013. To lahko storite/počnete virtualno tule in mimogrede zadenete ajped. Če boste to storili ali ste že, hvala.

 

 

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s