Jutri predstavitev “Orkestra za poljube” Ferija Lainščka

Vabimo vas na dogodek ob izidu novega romana Ferija Lainščka:

 

Orkester za poljube

»Mnogi bodo želeli razumeti to neobičajno zgodbo, ki mi jo je pred smrtjo zaupala sestra Tereza. Meni  vsekakor zadošča, da jo sam razumem. Torej začnimo, kakor je obljubljeno. Bilo je to v tistih časih, ko se je veliko mrtvih vračalo…«

Avtor bo roman predstavil v četrtek, 7. novembra, ob 18h v prijetnem okolju ptujskega MuziKafeja(Vrazov trg 1), v družbi avtorice spremne besede Ignacije J. Fridl in urednika Mitje Čandra. Pogovor bo povezoval Aljoša Harlamov.

 

Vabljeni!

 

               

Feri Lainšček: ORKESTER ZA POLJUBE

Roman o nečastni sestri Terezi

(Zapisani v Ptuj, 2013)

Spremna beseda: Ignacija J. Fridl

Obseg: 152 strani

 

Piše se leto 1929. To je čas najbolj mrzle zime v Evropi v zadnjih 120 letih, ki ga je v tedanji državi SHS posebej zaznamovala šestojanuarska diktatura kralja Aleksandra I. Karađorđevića, na svetovnem prizorišču pa je z mnogimi posledicami odmeval zlom newyorške borze. Osrednja prizorišča novega Lainščkovega romana so mesta ob reki Dravi – še posebej Ptuj, križniška komenda v Muretincih in splavarsko pristanišče Dolnja Dubrava na Hrvaškem.

 

V romanu Orkester za poljube je v ospredju zgodba medicinske sestre Terezije Jurša. Ta najprej v ne povsem pojasnjenih okoliščinah izgubi moža, dravskega splavarja in ljudskega godca Pavleka, nato pa ji zaradi izrazitega socialnega čuta odpovejo še službo v ptujski mestni hiralnici. V času gospodarske krize in splošnega pomanjkanja se tako znajde na robu preživetja, zato je prisiljena sprejeti preračunljivo pomoč premožnega meščana Jaroslava Goldinskega, sicer poverjenika v Ptujski mestni hranilnici in posojilnici.

 

***

Izid zbirke Zapisani v Ptuj je podprla Mestna občina Ptuj.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s