V sredo se odpira nova sezona Hudih Pokušenj!: Andrej E. Skubic & Jakob Fürst

V sredo 25. septembra ob 19h vabljeni, da z nami odprete novo sezono Hudih pokušenj! Kje drugje kot v Muzikafeju na Ptuju.

Tokrat bosta z nami prevajalec in pisatelj Andrej E. Skubic in vinar Jakob Fürst iz Conrad Fürst & Sohne.

Vodila bova enkrat več Aljoša Harlamov in Jože Rozman.

Še uradno gradivo:

Andrej E. Skubic

skubic_koliko-s-moja-copy.jpg

Andrej E. Skubic je avtor več romanov (Grenki med, Fužinski bluz, Popkorn, Lahko), zbirke kratkih zgodb (Norišnica) in dveh dram (Neskončni šteti dnevi, Hura, Nosferatu), s prav tako obsežnim prevajalskim opusom (Kelman, O’Brien, Welsh, Steinova, Joyce, Beckett idr.) ter dobitnik mnogih slovenskih literarnih nagrad. Predstavil nam bo roman Koliko si moja?, za katerega je lani prejel nagrado Kresnik.

 

Koliko si moja? je zgodba o ljubezni in zgodba o lastnini. Je zgodba o posamezniku, ki se mora soočiti z izgubljanjem tistega in tistih, za kar in za katere je mislil, da (jih) ima. Tako kot v scenariju, ki ga protagonist piše, se tudi v romanu izriše »absurdna tragična zgodba, kjer tip sredi zapletenih, zgodovinsko zahtevnih okoliščin pravzaprav najebe po naključju«. Ker mu tega nihče noče priznati, bo o časti in dobrem imenu na koncu odločalo sodišče. Obupna stava. Ampak lahko navijamo.

S Fürsti od Jeruzalema do Haloz

Conrad Fürst & Sohne

furst_1.jpgPotomci družine Fürst se vračajo tja, kjer so njihovi predniki začeli sredi 18. stoletja, na Ptuj, v Jeruzalemske in Haloške gorice. Leta 2007 sta se Dunajčan Gerhart Conrad Fürst in vinar Alois Gross iz avstrijske Štajerske lotila vinogradništva. Kako uspešna sta pri tem, bomo lahko preverili na Hudi pokušnji in hkrati izvedeli, zakaj eno izmed njihovih vin nosi ime Pod stolpom, kaj želijo povedati s šiponom, Jakob Fürst pa nam bo zaupal, kaj namerava na Ptuju zdaj početi ena najimenitnejših vinogradniških družin.

 

Soprireditelji: Zavod Itadakimasu Ptuj, Študentska založba Ljubljana, Muzikafe Ptuj, Conrad Fürst & Sohne

 

ITD_LOGOTIP_mali             studentska-zalozba-logomuzikafe_logo               CF-LOGO BREIT-RGB

Kolaž na naslovni strani je sestavljen s pomočjo slikovnega gradiva z uradnih strani Študentske založbe in Conrad Fürst & Sohne.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s