Predstavitev Vodnika po Slovenski pisateljski poti

Jutri bodo na 18. Slovenskih dnevih knjige predstavili Vodnik po Slovenski pisateljski poti, h kateremu sem tudi sam nekaj malega prispeval, in sicer tri poglavja: o Andreju Hiengu, Lojzetu Kovačiču (na naslovnici je fotografija naslova, na katerem je živel) in Dominku Smoletu. Več o tem luštnem projektu si lahko preberete tukaj. Ali pa pogledate video, ki sem ga prilepil spodaj.

Vsi, ki se boste takrat potikali po Ljubljani ali njeni okolici, vabljeni:

 

Ljubljana, 18. Slovenski dnevi knjige, Kongresni trg ob 15.00 – Odprti oder: Slovenska pisateljska pot – predstavitev vodnika

Projekt Društva slovenskih pisateljev Slovenska pisateljska pot oživlja in predstavlja literarno dediščino. Osrednji del je pohodna transverzala, učna pot, ki povezuje rojstne domačije in hiše, v katerih so živeli in ustvarjali pisatelji. Projekt razvija bogate spremne vsebine in gradiva, vključno z virtualnim vodnikom in živimi spominskimi dogodki. Na 18. Slovenskih dnevih knjige bodo Željko Kozinc, mag. Vladka Tucovič, dr. Urška Perenič, Majda Koren, Igor Likar, vodja projekta, in Rudi Zaman iz založbe Didakta predstavili obsežen knjižni vodnik, ki v besedi in sliki predstavlja slovenske pisatelje in njihovo vpetost v literarno-kulturno dediščino slovenskih pokrajin.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s