Brata Harlamov v Tribuni o ljudski vstaji & ideologiji

Še povsem sveže: V januarski Tribuni med drugim najdete tudi članek o ljudskih vstajah, ki sva ga napisala skupaj z bratom Sergejem, z naslovom Ideologija na ulici.

Če je še nimate, si jo pojdite iskat. Bo pa najbrž kmalu dosegljiva tudi na spletu – in v kratkem, ko še malo apdejtam tale blog, tudi tukaj.

Zaenkrat samo odlomek in nekaj fotk:

Sodobni globalni politiki, ki jo ponazarja prej Pahor kot Janša, prej Obama kot Bush, je v navezi s kapitalom uspela nova perverzna verzija tega, kar so bile mokre sanje bivših socialističnih sistemov: uvesti uravnilovko, zakon čistega povprečja, kjer se je v iskanju rešitev potrebno gibati po polju svete preproščine, znotraj statusa quo in kjer je vsak radikalen premislek družbene situacije takoj označen kot sektaški in uničevalen. Kajti nikakor ni res, da različna gibanja in iniciative, ki so vzniknila v času krize, ne ponujajo alternativ trenutnemu sistemu. Samo te pač niso piarovsko in spektakelsko všečne, njeni zagovorniki se ne obnašajo do demokracije kot do prostega trga mnenj in idej ter ne ciljajo na presečno množico, ki bo malo zadovoljila vse, rešila pa ničesar.

Imaš mnenje?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s